Vyzkoušejte náš skvělý‌ recept na krémové risotto s houbami a čerstvou petrželí. ​Tento lahodný‌ pokrm je ⁤plný chutí a dokonale se⁤ hodí pro rychlou večeři⁣ nebo speciální příležitost. ⁢Sledujte náš jednoduchý recept a‍ užijte si​ skvělou kombinaci výrazných ingrediencí.⁤

Suroviny

  • 200‍ g arborio​ rýže
  • 500 g čerstvých hub ‌(např. ‌žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového⁢ vývaru
  • čerstvá petržel
  • olivový olej
  • maslo
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej⁢ a na něm osmahneme nakrájenou ⁣cibuli a rozmačkaný‌ česnek.
  2. Přidáme na plátky ⁢nakrájené ​houby‍ a smažíme do měkka.
  3. Přidáme rýži a necháme chvíli restovat.
  4. Postupně přiléváme horký vývar lžící a vaříme za neustálého míchání.
  5. Když je rýže měkká a krémová,⁤ přidáme na drobno nakrájenou petržel a dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme ihned posypané nasekanou petrželí. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *