Vyzkoušejte náš recept⁤ na lahodné cannelloni⁣ plněné špenátem a ricottou. Tato italská specialita se stane ⁤skvělou volbou pro⁢ vegetariány i⁤ milovníky sýra.‍ S jemnou kombinací špenátu a ricotty v plnivu a nádhernou rajčatovou omáčkou‌ na vrchu, určitě si pochutnáte! ⁤Sledujte náš jednoduchý recept⁣ a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.⁢

Suroviny

  • 250 g cannelloni těstovin
  • 400 g špenátu
  • 250 g ricotty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g parmazánu
  • 2⁣ lžíce olivového oleje
  • sůl a‍ pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi orestujeme nasekanou ​cibuli‌ a prolisované česnek na oleji.
  2. Přidáme nasekaný špenát a dusíme ho, dokud zcela nezvadne.
  3. Do směsi ‌přidáme ricottu a promícháme. Osolíme a​ opepříme podle chuti.
  4. Vytáhneme těstoviny cannelloni⁣ a naplníme je⁣ směsí se špenátem a ricottou.
  5. Položíme je do zapékací ‍mísy a posypeme strouhaným parmazánem.
  6. Předehřejeme troubu na 180 stupňů‍ a cannelloni pečeme asi 20 minut, dokud‌ parmazán nezezlátne.
  7. Hotové⁢ cannelloni podáváme⁢ s čerstvým⁤ salátem ​nebo​ šťavnatou rajčatovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *