Vyzkoušejte lahodné italské risotto⁢ s výběrem ‌šťavnatých hub ⁢a dochucené parmazánem. Tento recept vás okouzlí nejen svou ​jednoduchostí, ale ‌také ​bohatou chuťovou paletou. Vyzkoušejte ‌ho ještě dnes a nechte se unést vůní a chutí svátečního jídla přímo z Itálie!

Suroviny:

  • 200g Arborio‍ rýže
  • 300g směsi hub (žampiony, sušené ⁢houby apod.)
  • 1 cibule
  • 2‌ stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g Parmezánu
  • olivový olej
  • sůl, ⁣pepř, petrželka

Postup:

  1. Na pánvi ‌rozehřejte trochu olivového oleje a ⁤osmahněte ⁣jemně nakrájenou ⁤cibuli‍ a ⁢prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené houby a nechte je krátce​ restovat.
  3. Přidejte Arborio rýži a promíchejte, než rýže začne lehce sklovatět.
  4. Zalijte víno a nechte vařit, dokud alkohol nevypaří.
  5. Postupně ‌přilijte‌ horký zeleninový vývar, lžíci⁢ po lžíci, za stálého ⁤míchání.
  6. Vařte risotto asi 18-20 minut, ​dokud ‍nebude⁣ rýže měkká a krémová.
  7. Přidejte⁤ na kousky ‍nakrájený Parmezán a ⁢promíchejte, dokud ⁤se ⁤sýr nerozpustí.
  8. Ochutnejte a ‍dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  9. Servírujte ⁤a podávejte posypané čerstvě nastrouhaným Parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *