Objevte kouzlo domácího masala chai s naším snadným receptem! Užijte si jedinečnou kombinaci exotických koření a sametového domácího mléka, která vás pohladí po duši a zahřeje v chladných dnech. Recept obsahuje jednoduchý postup a tipy na to, jak si vyladit chai přesně podle vaší chuti. Připravte si tento tradiční indický nápoj a dopřejte si chvíle plné klidu a pohody. Vyzkoušejte tento úžasný masala chai už dnes!

Suroviny

  • 1 šálek vody
  • 1 šálek domácího mléka
  • 2 čajové lžičky černého čaje (nejlépe Assam)
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletých hřebíčků
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžíce cukru nebo medu (podle chuti)

Postup

  1. V malém hrnci přiveďte vodu k varu.
  2. Přidejte černý čaj a všechny koření (zázvor, skořici, kardamom, hřebíčky a muškátový oříšek).
  3. Nechejte vařit 5 minut na mírném ohni.
  4. Přilijte domácí mléko a zahřejte do bodu téměř varu, ale nenechávejte mléko přejít varem.
  5. Sundejte z ohně a nechat louhovat 3-5 minut.
  6. Proceďte do šálků a oslaďte cukrem nebo medem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *