Objevte kouzlo domácího masala chai s naším snadným receptem! Užijte si jedinečnou kombinaci exotických koření a sametového domácího mléka, která vás pohladí po duši a zahřeje v chladných dnech. Recept obsahuje jednoduchý postup a tipy na to, jak si vyladit chai přesně podle vaší chuti. Připravte si tento tradiční indický nápoj a dopřejte si chvíle plné klidu a pohody. Vyzkoušejte tento úžasný masala chai už dnes!
Suroviny
- 1 šálek vody
- 1 šálek domácího mléka
- 2 čajové lžičky černého čaje (nejlépe Assam)
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mletých hřebíčků
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžíce cukru nebo medu (podle chuti)
Postup
- V malém hrnci přiveďte vodu k varu.
- Přidejte černý čaj a všechny koření (zázvor, skořici, kardamom, hřebíčky a muškátový oříšek).
- Nechejte vařit 5 minut na mírném ohni.
- Přilijte domácí mléko a zahřejte do bodu téměř varu, ale nenechávejte mléko přejít varem.
- Sundejte z ohně a nechat louhovat 3-5 minut.
- Proceďte do šálků a oslaďte cukrem nebo medem podle chuti.




