Vyzkoušejte lahodné italské jídlo - ragu bolognese s tagliatelle. Tento recept nabízí bohatou omáčku plnou masa, rajčat a bylinek, kterou podáváme s čerstvě uvařenými tagliatelle. Skvělá chuť a jednoduchá příprava!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 střední větvička celeru
- 200g rajčatového protlaku
- 200ml hovězího vývaru
- čerstvý tymián a bobkový list
- sůl, pepř
- olivový olej
- 400g tagliatelle těstovin
- parmezán na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a celer a restujte do změknutí zeleniny.
- Přidejte mleté hovězí maso a opékejte, dokud nezezlátne.
- Zalijte rajčatovým protlakem a hovězím vývarem, přidejte tymián a bobkový list a nechte vařit přibližně 1 hodinu na mírném ohni.
- Při dochucení solí a pepřem dle chuti a přiveďte omáčku k varu.
- Mezitím uvařte tagliatelle dle návodu na obalu.
- Sceděné těstoviny vložte do mísy, zalijte ragú bolognese a promíchejte.
- Po zaprášení parmezánem je hotovo a můžete podávat.




