Vyzkoušejte ​lahodné italské jídlo ⁢- ragu bolognese s tagliatelle. Tento recept nabízí bohatou‌ omáčku plnou masa, rajčat a ⁣bylinek, kterou ‍podáváme s čerstvě⁣ uvařenými tagliatelle. Skvělá⁢ chuť a jednoduchá příprava!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2⁣ stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 střední⁢ větvička celeru
  • 200g rajčatového protlaku
  • 200ml⁤ hovězího vývaru
  • čerstvý tymián a bobkový ‌list
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 400g tagliatelle těstovin
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový​ olej ⁢a‍ osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte ⁣na kostičky nakrájenou mrkev a celer a⁢ restujte‌ do změknutí⁤ zeleniny.
  3. Přidejte mleté hovězí maso a⁢ opékejte, dokud nezezlátne.
  4. Zalijte rajčatovým protlakem a hovězím vývarem, přidejte tymián a bobkový‌ list a nechte vařit přibližně 1 hodinu na⁣ mírném ohni.
  5. Při dochucení solí a pepřem dle chuti ⁤a přiveďte‍ omáčku k varu.
  6. Mezitím⁤ uvařte​ tagliatelle dle návodu na obalu.
  7. Sceděné těstoviny vložte do mísy,‌ zalijte ragú bolognese a promíchejte.
  8. Po⁤ zaprášení parmezánem je hotovo a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *