Objavte kouzlo tradiční indické kuchyně s naším receptem na samosy s bramborami. Tyto křupavé trojúhelníčky plněné kořeněnými bramborami jsou ideální jako předkrm nebo svačina. Recept krok za krokem, snadné sledování a tipy pro dokonalé samosy. Vyzkoušejte a přeneste chutě Indie přímo na váš stůl!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 4 středně velké brambory
  • 100 g zeleného hrášku (mražený nebo čerstvý)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky chilli prášku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Voda (potřebná pro těsto)
  • Olej pro smažení

Postup

  1. V míse promíchejte mouku, trochu soli a 2 lžíce oleje, přidejte vodu a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Nechte odpočinout přikryté asi na 30 minut.
  2. Ve větším hrnci vařte oloupané a na kostičky nakrájené brambory do změknutí. Přidejte hrášek na posledních 5 minut vaření. Pak vodu slijte a hrubě to vše rozmačkejte.
  3. Na pánvi na oleji osmažte cibuli dozlatova, přidejte česnek, koriandr, kmín, kurkumu a chilli. Smažte asi 1 minutu, pak přidejte rozmačkané brambory s hráškem, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou. Dobře promíchejte a nechte chladnout.
  4. Z těsta odkrajujte kousky a rozválejte je na tenké placky. Každou placku rozdělte na polovinu.
  5. Vezměte jednu polovinu placky, vytvarujte do kužele, naplňte směsí a okraje těsta potřete vodou. Pečně uzavřete, aby náplň nevytékala.
  6. Samosy smažte v dostatečném množství oleje dozlatova a křupava.
  7. Hotové samosy vyjměte a nechte okapat na papírových ručnících. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *