Hledáte lahodný recept na rizoto plné houb a čerstvé petržel? Vyzkoušejte naše jednoduché a chutné rizoto s houbami a petrželí. Tento recept vás okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí a jemnou konzistencí. Nechte se unést lahodnými vůněmi a ochutnejte skvělou chuť houb a petrželové nati ve spojení s kvalitním rýžovým základem. S naším receptem na rizoto s houbami a petrželí si jistě pochutnáte!

Suroviny

  • 200g rýže
  • 200g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř
  • Sušená nebo čerstvá petržel na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájené houby a orestujte je dozlatova.
  3. Přidejte rýži a smažte ji, dokud nebude sklenitá.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a za stálého míchání vařte, dokud se rýže nerozvaří.
  5. Přidejte sušený tymián a dochuťte solí a pepřem.
  6. Nakonec ozdobte nasekanou petrželí a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *