Hledáte lahodný recept na rizoto plné houb a čerstvé petržel? Vyzkoušejte naše jednoduché a chutné rizoto s houbami a petrželí. Tento recept vás okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí a jemnou konzistencí. Nechte se unést lahodnými vůněmi a ochutnejte skvělou chuť houb a petrželové nati ve spojení s kvalitním rýžovým základem. S naším receptem na rizoto s houbami a petrželí si jistě pochutnáte!
Suroviny
- 200g rýže
- 200g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 500ml zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř
- Sušená nebo čerstvá petržel na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené houby a orestujte je dozlatova.
- Přidejte rýži a smažte ji, dokud nebude sklenitá.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a za stálého míchání vařte, dokud se rýže nerozvaří.
- Přidejte sušený tymián a dochuťte solí a pepřem.
- Nakonec ozdobte nasekanou petrželí a podávejte ihned.




