Vyzkoušejte recept na jemně kořeněné kuřecí curry s hráškem, které vás okouzlí svou exotickou chutí a lahodnou kombinací koření. Skvělá volba pro milovníky kari jídel a pikantních chutí!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 400g rajčat nakrájených na kousky
  • 200ml kokosového mléka
  • 200g hrášku (mraženého nebo konzervovaného)
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a kuřecí maso a opékejte, dokud maso nezezlátne z každé strany.
  3. Přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, kardamom) a promíchejte.
  4. Přidejte rajčata a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka nesjebe a zhoustne.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechejte povařit asi 5 minut.
  6. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud není hrášek měkký.
  7. Ochutnejte sůl a pepř a podle chuti dochuťte.
  8. S podušenou rýží podávejte jako hlavní chod.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *