Chutný recept na kuřecí korma, tradiční indické jídlo plné exotických koření, podávané s lahodnou rýží a domácím naan chlebem. Navštivte naše stránky a objevte, jak snadno si můžete připravit toto lahodné jídlo doma!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na menší kousky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička čerstvé zázvorové pasty
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté služby
- 1 lžička mleté koriandrové semínka
- 1/2 lžičky mletého kajenského pepře
- 200ml kokosového mléka
- Sůl a pepř podle chuti
- Vařená rýže a naan (naan se dá koupit hotové anebo si připravit doma)
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte kuřecí maso a osmažte ho z obou stran dozlatova.
- Přidejte zázvorovou pastu, kurkumu, slézbu, koriandr a kajenský pepř. Promíchejte a duste asi minutu, dokud voní kořením.
- Přilijte kokosové mléko a nechte omáčku provařit do zhoustnutí. Dochucete solí a pepřem podle chuti.
- Smažte naan a připravte si rýži podle obvyklého postupu.
- Servírujte kuřecí korma s rýží a naanem. Dobrou chuť!




