Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a rukolou, které spojuje bohatou chuť hub s osvěžující nutností rukoly. Tento recept je snadný k přípravě a jistě potěší všechny milovníky italské kuchyně. Zamilujete se do této lahodné kombinace chutí na první sousto!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 200g čerstvých hub (např. žampiony nebo bedla)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rukoly
- 1 lžíce olivového oleje
- 700ml zeleninového vývaru
- 50g strouhaného parmezánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme, dokud nezezlátnou.
- Přidáme rýži a restujeme ji do té doby, dokud nezmění barvu.
- Postupně přiléváme vývar a promícháváme, aby rýže vstřebala vývar.
- Pokračujeme v přilévání vývaru, dokud není rýže měkká a krémová.
- Přidáme nasekanou rukolu a promícháme.
- Přidáme strouhaný parmezán a dochutíme solí a pepřem.
- Rizoto je hotové, můžeme podávat posypané parmezánem a ozdobené lístky rukoly.




