Objavte kouzlo tradičního indického nápoje s naším receptem na domácí masala chai. Tento aromatický čaj plný vůní a chutí je ideální pro chvíle relaxace nebo jako energetizující start dne. Naučte se, jak správně kombinovat čerstvé koření a bylinky, aby výsledný nápoj byl skvěle vyvážený a osvěžující. Podívejte se na náš podrobný návod krok za krokem a připravte si masala chai podle autentického indického receptu doma!

Suroviny

  • 1 sklenice vody (asi 250 ml)
  • 1 sklenice mléka (asi 250 ml)
  • 2 lžičky černého čaje (ideálně Assam)
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletého skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce cukru nebo podle chuti

Postup

  1. V malém hrnci přiveďte vodu k varu.
  2. Přidejte všechny mleté koření a nechte vařit 1-2 minuty.
  3. Přidejte černý čaj a vařte asi 1 minutu.
  4. Přilijte mléko a nechte opět přivést k varu. Pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit 2-3 minuty, dokud se čaj nezačne krásně barvit.
  5. Přislaďte cukrem podle chuti a promícháte.
  6. Scedíte do šálků a podáváte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *