Vyzkoušejte lahodné a sýté recept na italské risotto s vepřovým masem a hráškem. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky chuťových kombinací a oblíbenou večeří pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si toto lahodné jídlo doma!

Suroviny

  • 200g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek rýže na risotto
  • 2 šálky vývaru (hovězí nebo drůbeží)
  • 1 šálek mraženého hrášku
  • 100g tvrdého sýra
  • Sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené vepřové maso.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude cibule sklovitá.
  3. Přidejte rýži a restujte ji, dokud nebude sklenutá až průhledná.
  4. Postupně přilévejte vývar a za stálého míchání vařte rýži doměkka.
  5. Přidejte mražený hrášek a vařte ještě cca 5 minut.
  6. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte, dokud se nerozpustí.
  7. Pokud je konzistence příliš hustá, přilijte trochu vody nebo vývaru.
  8. Na závěr ještě můžete dochutit solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *