Vyzkoušejte lahodné a sýté recept na italské risotto s vepřovým masem a hráškem. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky chuťových kombinací a oblíbenou večeří pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si toto lahodné jídlo doma!
Suroviny
- 200g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 šálek rýže na risotto
- 2 šálky vývaru (hovězí nebo drůbeží)
- 1 šálek mraženého hrášku
- 100g tvrdého sýra
- Sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené vepřové maso.
- Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude cibule sklovitá.
- Přidejte rýži a restujte ji, dokud nebude sklenutá až průhledná.
- Postupně přilévejte vývar a za stálého míchání vařte rýži doměkka.
- Přidejte mražený hrášek a vařte ještě cca 5 minut.
- Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte, dokud se nerozpustí.
- Pokud je konzistence příliš hustá, přilijte trochu vody nebo vývaru.
- Na závěr ještě můžete dochutit solí a pepřem podle chuti.




