Sicilská Caponata – tradiční sicilský recept na pikantní lilek. Vychutnejte si lahodnou směs lilků, rajčat, cibule, oliv a kaparů podávanou s křupavým čerstvým chlebem. Užijte si autentickou sicilskou chuť s tímto jednoduchým receptem na Sicilskou Caponatu!

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 lilek, nakrájené na kostičky
  • 2 papriky, nakrájené na kostičky
  • 3 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička kapary
  • 60 g oliv
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte lilek a papriky a smažte, dokud zjemní.
  3. Poté přidejte rajčata, cukr, ocet, kapary a olivy. Ochutnejte solí a pepřem.
  4. Poduste hrncovu směs na mírném plameni asi 10 minut, dokud nezhoustne.
  5. Capontu můžete podávat teplou nebo studenou jako přílohu k pečenému masu nebo na housce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *