Objevte autentický recept na kuře alla cacciatora s těstovinami, klasiku italské kuchyně plnou chutí a aromat. Tento podrobný návod vás krok za krokem provede přípravou tohoto lahodného jídla, které kombinuje šťavnaté kuřecí kousky s bohatou rajčatovou omáčkou a čerstvými bylinkami. Perfektní volba pro pohodovou večeři s rodinou či přáteli. Klikněte a podívejte se, jak snadno připravíte toto italské kulinářské mistrovské dílo doma!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 400 g konzervovaných rajčat
- 200 ml červeného vína
- 200 g čerstvých žampionů
- 1 mrkev
- 1 stonku celeru
- 1 bobkový list
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Olivový olej
- 400 g těstovin (např. tagliatelle nebo spaghetti)
- Čerstvá bazalka nebo petrželka na ozdobu
- Nastrouhaný parmazán pro podávání
Postup
- Na velké pánvi na středním ohni ohřejte olivový olej a kuřecí stehna opečte ze všech stran dozlatova. Poté je vyjměte a odložte stranou.
- Do stejné pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Restujte, dokud zelenina nezměkne. Poté přidejte nasekaný česnek a po chvíli (asi po 1 minutě) přidejte houby a míchejte, dokud nezačnou změkčovat.
- Vraťte kuřecí stehna na pánev, přidejte rajčata, víno, bobkový list, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Promíchejte a přikryjte pokličkou. Dušte na mírném ohni asi 45 minut, dokud kuře není plně uvařené.
- Během dušení kuřete uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Ochutnejte omáčku a případně dochuťte solí a pepřem. Kuře podávejte na talíři s těstovinami, posypané čerstvou bazalkou či petrželkou a nastrouhaným parmazánem.




