Objevte autentický recept na kuře alla cacciatora s těstovinami, klasiku italské kuchyně plnou chutí a aromat. Tento podrobný návod vás krok za krokem provede přípravou tohoto lahodného jídla, které kombinuje šťavnaté kuřecí kousky s bohatou rajčatovou omáčkou a čerstvými bylinkami. Perfektní volba pro pohodovou večeři s rodinou či přáteli. Klikněte a podívejte se, jak snadno připravíte toto italské kulinářské mistrovské dílo doma!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 200 ml červeného vína
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 1 mrkev
  • 1 stonku celeru
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Olivový olej
  • 400 g těstovin (např. tagliatelle nebo spaghetti)
  • Čerstvá bazalka nebo petrželka na ozdobu
  • Nastrouhaný parmazán pro podávání

Postup

  1. Na velké pánvi na středním ohni ohřejte olivový olej a kuřecí stehna opečte ze všech stran dozlatova. Poté je vyjměte a odložte stranou.
  2. Do stejné pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Restujte, dokud zelenina nezměkne. Poté přidejte nasekaný česnek a po chvíli (asi po 1 minutě) přidejte houby a míchejte, dokud nezačnou změkčovat.
  3. Vraťte kuřecí stehna na pánev, přidejte rajčata, víno, bobkový list, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Promíchejte a přikryjte pokličkou. Dušte na mírném ohni asi 45 minut, dokud kuře není plně uvařené.
  4. Během dušení kuřete uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  5. Ochutnejte omáčku a případně dochuťte solí a pepřem. Kuře podávejte na talíři s těstovinami, posypané čerstvou bazalkou či petrželkou a nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *