Vyzkoušejte tento recept na lahodné lazane s boloňským ragú, které si zamilujete. Krok za krokem vás provedeme přípravou této tradiční italské pochoutky, která vám jistě zpříjemní každý oběd či večeři. Bon appétit!
Suroviny
- 400g sušených lazáníí
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 stroužek zeleného celeru, nasekaný
- 400g rajčat z plechovky, rozmačkaná
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
- 100g strouhaného sýra, např. parmezán
Postup
- Na pánvi si osmahneme cibuli, česnek, mrkev a celer na olivovém oleji.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není maso zezlátlé.
- Přilijeme rajčata z plechovky a necháme provařit asi 20 minut na mírném ohni.
- Přidáme oregano, bazalku, sůl a pepř a necháme provařit dalších 10 minut.
- V jiném hrnci si uvaříme lazane podle návodu na obalu.
- Vymazaným pekáčem začneme střídat vrstvy lazanií a boloňského ragú.
- Na vrch posypeme strouhaným sýrem.
- Pekáč sestavíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut, dokud sýr ně zezlátlé a začne se křupat.
- Hotové lazane podáváme s čerstvým chlébem a salátem.




