Užijte si lahodné rizoto s bohatou a osvěžující kombinací bosých krevet a šťavnatého citronu. Tento recept vás okouzlí svou jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 200g rýže na rizoto
- 400g krevet
- 1 citron
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 600ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud nebude skleněná.
- Přilijeme bílé víno a necháme vypařit alkohol.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a neustále mícháme, dokud rýže nenasaje všechnu tekutinu.
- V dalším hrnci si ohřejeme trochu oleje a opečeme na něm oloupané a na kostičky nakrájené krevety asi 2-3 minuty.
- Přidáme opepřenou krevety do rýžové směsi a lehce promícháme.
- Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citronu a promícháme.
- Dochutíme solí, pepřem a nasekaným petrželem podle chuti.
- Servírujeme posypané petrželí a plátky citronu.




