Užijte si lahodné rizoto s bohatou a osvěžující kombinací bosých krevet a šťavnatého citronu. Tento recept vás okouzlí svou jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny:

  • 200g rýže na rizoto
  • 400g krevet
  • 1 citron
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého vína
  • 600ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme rýži a restujeme, dokud nebude skleněná.
  3. Přilijeme bílé víno a necháme vypařit alkohol.
  4. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a neustále mícháme, dokud rýže nenasaje všechnu tekutinu.
  5. V dalším hrnci si ohřejeme trochu oleje a opečeme na něm oloupané a na kostičky nakrájené krevety asi 2-3 minuty.
  6. Přidáme opepřenou krevety do rýžové směsi a lehce promícháme.
  7. Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citronu a promícháme.
  8. Dochutíme solí, pepřem a nasekaným petrželem podle chuti.
  9. Servírujeme posypané petrželí a plátky citronu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *