15. 8. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na pikantní krevety s kokosem je perfektní volbou pro milovníky exotických chutí. Jednoduché, rychlé a plné lahodných chutí. Užijte si šťavnaté krevety obalené v křupavé kokosové strouhance s pikantním nádechem, které si můžete připravit během pár minut. V tomto receptu se snoubí sladkost kokosu s ostrým chili, což vytváří neodolatelnou kombinaci chutí, ideální na večeři nebo jako poutavý předkrm. Učte se, jak správně krevety připravit, jaké ingredience budete potřebovat a získejte tipy na dokonalé servírování. Zapojte se do kulinářského dobrodružství s tímto exkluzivním receptem, který zaručeně okouzlí každého gurmána.
Suroviny
- 500 g krevet, očištěných a oloupaných
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje (například kokosového nebo slunečnicového)
- 1 červená cibule, nakrájená na jemno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
- 1 čili paprička, nasekaná (volitelně, podle chuti)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř
- Koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup
- V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte olej a přidejte cibuli. Restujte, dokud nebude cibule průsvitná.
- Přidejte česnek, zázvor, čili papričku (pokud používáte), mletý koriandr a kurkumu. Restujte další 1-2 minuty, aby se uvolnily aroma.
- Přidejte červenou papriku a smažte, dokud nepovolí a lehce se neosmahnou na okrajích.
- Přidejte oloupané krevety a směs smažte, dokud krevety nezrůžovějí a nejsou úplně vařené.
- Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k jemnému varu. Ochutnejte a přidejte sůl, pepř a limetkovou šťávu podle chuti.
- Nechejte povařit na mírném ohni přibližně 5 minut, nebo dokud omáčka mírně nezhoustne.
- Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem nebo petrželkou, ideálně s rýží nebo chlebem na natírání omáčky.




