15. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská pasta carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Italská pasta carbonara je klasické italské jídlo, které si zamilujete! Tato lahodná kombinace špaget, slaniny, vajec a sýra vytvoří neodolatelnou lahůdku, která vám jistě zpříjemní váš večer. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou italskou pasta carbonaru doma! Buon appetito!

Suroviny

  • 400g těstovin
  • 200g pancetty
  • 4 vejce
  • 100g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou dejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu.
  2. Pancettu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi do zlatova.
  3. Ve vhodné míse smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán a pepř.
  4. Hotové těstoviny sceďte a stačí do mísy s vajíčkovou směsí a promíchejte rychle.
  5. Přidejte orestovanou pancettu a opět promíchejte. Hotové jídlo můžete posypat extra parmazánem a čerstvým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *