15. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Italská pasta carbonara je klasické italské jídlo, které si zamilujete! Tato lahodná kombinace špaget, slaniny, vajec a sýra vytvoří neodolatelnou lahůdku, která vám jistě zpříjemní váš večer. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou italskou pasta carbonaru doma! Buon appetito!
Suroviny
- 400g těstovin
- 200g pancetty
- 4 vejce
- 100g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou dejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu.
- Pancettu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi do zlatova.
- Ve vhodné míse smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán a pepř.
- Hotové těstoviny sceďte a stačí do mísy s vajíčkovou směsí a promíchejte rychle.
- Přidejte orestovanou pancettu a opět promíchejte. Hotové jídlo můžete posypat extra parmazánem a čerstvým pepřem.




