17. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská lasagne s boloňskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Italská lasagne s bohatou boloňskou omáčkou je oblíbený recept, který si zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Krok za krokem vás provedeme přípravou této lahodné a syté pochoutky, která se hodí jak na rodinnou večeři, tak na slavnostní příležitost. Nechte se unést vůní čerstvě upečeného těsta, vrstveného s bohatou omáčkou plnou mletého masa a zeleniny. Závěrem přidejte vrstvu hustého sýra a nechte zapéct do zlatavé kůrky. Buon appetito!

Suroviny

  • 500g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g krájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalky
  • sůl, pepř
  • 250g sušených lasagní
  • 300g ricotty
  • 100g strouhaného parmazánu
  • 50g másla
  • 50g hladké mouky
  • 500ml mléka

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a chvilku restujeme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přidáme krájená rajčata, protlak, oregano, bazalku, sůl a pepř a dusíme asi 20 minut.
  4. Mezitím si připravíme omáčku – na másle osmažíme mouku a zalijeme mlékem. Vaříme, dokud nezhoustne.
  5. Vymažeme pekáč máslem a na dno dáme vrstvu masa, ricotty, omáčky a lasagní. Opakujeme, dokud máme všechny suroviny.
  6. Posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud nezezlátne.
  7. Po vychladnutí můžeme podávat a doplnit bylinkami podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *