17. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské karbonátky alla Milanese s křupavou strouhankou a šťavnatým kuřecím masem. Tento recept je oblíbený pro svou jednoduchost a bohatou chuť, která jistě potěší celou rodinu. Podívejte se, jak snadno připravit tuto lahůdku a užijte si skvělý italský pokrm přímo u vás doma!
Suroviny
- 4 kusy vepřových krkových karbonátek
- 200g strouhanky
- 2 vejce
- Soľ, mletý čierny korenie
- Rastlinný olej na smažení
- Citrónové klinčeky na podávanie
Postup
- Na začiatku si pripravíme trochu soľi a korenia, ktorými osolíme a okoreníme karbonátky z oboch strán.
- Do jednej misky rozšľaháme vajíčka, do druhej nasypanú strouhanku.
- Karbonátky namáčame najprv do vajíčka a potom do strouhanky, aby sa po obidvoch stranách dobre obalili.
- Smažíme na horúcom oleji do zlatista. Ak chcete karbonátky vypecť, môžete ich ešte zapekať v rúre.
- Podávame s citrónovými klinčekmi a prílohou podľa vlastného výberu.




