18. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata s bramborem je tradiční sicilský pokrm plný chutí a vůní. Tato lahodná směs brambor, lilku, rajčat a dalších čerstvých ingrediencí je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dejte si lahodnou sicilskou caponatu jako hlavní jídlo nebo přílohu.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
  • 1 lilek, nakrájený na kostičky
  • 1 středně velká paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 2 lžičky kapary
  • 2 lžičky ocet
  • 1 lžička cukr
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olivový olej.
  2. Přidejte cibuli a restujte, dokud není sklovitá.
  3. Přidejte brambory a nechte je restovat, dokud nejsou měkké.
  4. Přidejte lilek, papriku, rajčata, česnek a kapary a restujte asi 10 minut.
  5. Přidejte ocet, cukr, sůl a pepř a nechte vařit ještě 5 minut.
  6. Caponatu podávejte teplou nebo studenou s plátky čerstvé bagety nebo jako přílohu k masu či rybě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *