18. 8. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na Aloo Gobi s kořenícím masala! Toto vegetariánské jídlo kombinuje brambory (aloo) a květák (gobi) s bohatou směsí koření masala, které dodává jedinečnou chuť a aroma. Naučte se, jak snadno připravit toto zdravé a chutné jídlo, které potěší každého milovníka pikantních chutí. Ideální jako hlavní chod nebo jako doplněk k rýži. Sledujte naše jednoduché kroky a uvařte si autentický Aloo Gobi jako z indické restaurace!
Suroviny
- 1 středně velká květák (rozložená na růžičky)
- 2 středně velké brambory (oloupané a nakrájené na kousky)
- 2 lžíce oleje
- 1 čajová lžička římského kmínu (jeera)
- 1/4 čajové lžičky kurkumy
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička garam masala
- 1/2 čajové lžičky mletého červeného chilli
- Sůl podle chuti
- 1 středně velký rajče, nakrájené
- Několik stroužků česneku, nakrájených na jemno
- Fresh coriander leaves for garnish (čerstvé listy koriandru na ozdobu)
Postup
- Zahřejte olej v hluboké pánvi nebo woku a přidejte římský kmín.
- Až kmín začne praskat, přidejte česnek a smažte ho, dokud nezačne zlátnout.
- Přidejte nakrájené brambory, smažte několik minut, pak přidejte květák a smažte, dokud nejsou obě zeleniny poloměkké.
- Přidejte kurkumu, koriandr, chilli, garam masala a sůl. Dobře promíchejte, aby byly všechny kousky zeleniny pokryté kořením.
- Přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni dokud nejsou zeleniny měkké. Občas promíchejte.
- Ke konci vaření přidejte nakrájená rajčata a pokračujte v vaření, dokud nejsou rajčata měkká a omáčka zhoustne.
- Podávejte teplé, ozdobené čerstvými listy koriandru.




