19. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s hroudem
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata s hroudem je lahodná a tradiční sicilská pochoutka, která spojuje sladké, kyselé a slané chutě v jednom jednoduchém pokrmu. Tento recept vám ukáže, jak snadno si připravit tuto lahodnou a chutnou caponatu doma. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do slunné Sicílie!

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 papriky
  • 5 paradajok
  • 100g čerstvého bazalku
  • 100g čiernych olív
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100ml olivového oleja
  • 2 lyžice octu
  • Soľ, korenie
  • 200g mozzarelly (hrouda)

Postup:

  1. Baklažány nakrájame na menšie kocky a necháme odpočívať so soľou, aby sa im odcedil horký žiaľ.
  2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké krúžky, papriky a paradajky na menšie kocky.
  3. Na panvici rozpustíme trochu oleja a orestujeme cibuľu. Potom pridáme baklažány a restujeme do zmäknutia.
  4. Pridáme papriky a paradajky, nakoniec pridáme olivy a bazalku.
  5. Zalejeme octom a premiešame.
  6. Počkáme, kým caponata vychladne. Potom ju podávame s nakrájanou mozzarellou (hrouda).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *