19. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata s hroudem je lahodná a tradiční sicilská pochoutka, která spojuje sladké, kyselé a slané chutě v jednom jednoduchém pokrmu. Tento recept vám ukáže, jak snadno si připravit tuto lahodnou a chutnou caponatu doma. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do slunné Sicílie!
Suroviny:
- 2 baklažány
- 1 veľká cibuľa
- 2 papriky
- 5 paradajok
- 100g čerstvého bazalku
- 100g čiernych olív
- 2 strúčiky cesnaku
- 100ml olivového oleja
- 2 lyžice octu
- Soľ, korenie
- 200g mozzarelly (hrouda)
Postup:
- Baklažány nakrájame na menšie kocky a necháme odpočívať so soľou, aby sa im odcedil horký žiaľ.
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké krúžky, papriky a paradajky na menšie kocky.
- Na panvici rozpustíme trochu oleja a orestujeme cibuľu. Potom pridáme baklažány a restujeme do zmäknutia.
- Pridáme papriky a paradajky, nakoniec pridáme olivy a bazalku.
- Zalejeme octom a premiešame.
- Počkáme, kým caponata vychladne. Potom ju podávame s nakrájanou mozzarellou (hrouda).




