19. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo – rižoto s houbami a šafránem. Tento recept spojuje krémovou texturu rýže s bohatou chutí hub a jemnou vůní šafránu. Ideální pokrm pro milovníky houbových pokrmů, kterým neunikne ani špetka luxusu díky použití šafránu. S naším jednoduchým receptem si můžete tento lahodný pokrm připravit i doma.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce masla
- šafránové pistole
- 750ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek, přidejte nakrájené houby a osmahněte dozlatova.
- Přidejte rýži a nechte ji prosklovat, poté zalijte vývarem a vařte za neustálého míchání.
- Přidejte šafránové pistole a promíchejte do rýže.
- Vařte risotto do změknutí rýže, případně přilijte trochu vody nebo vývaru, pokud je třeba.
- Přidejte máslo a promíchejte, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané nasekanou petrželkou jako ozdobou.




