23. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Paneer masala s rýží je lahodné indické jídlo, které můžete snadno připravit doma. Tento recept kombinuje křupavý paneer s bohatou omáčkou plnou koření a dochucujícími bylinkami, která se pak podává s aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný a zdravý pokrm plný exotických chutí!
Suroviny
- 200g paneeru (indické sýrové tvarohové kostky)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 rajčata, nastrouhaná
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého česneku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- Sůl podle chuti
- 2 lžíce oleje
- Vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte nastrouhaná rajčata a restujte přibližně 5 minut.
- Přidejte všechny koření a promíchejte.
- Přidejte nakrájenou papriku a smažte dalších 5 minut.
- Nakonec přidejte paneer a restujte, dokud není sýr zahřátý.
- Sójte podle chuti a podávejte s vařenou rýží.




