24. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Carpaccio z hovězího masa s rukolou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na Carpaccio z hovězího masa s rukolou a okouzlete své chuťové buňky. Tento jednoduchý a elegantní pokrm je ideální jako skvělý předkrm nebo lehký oběd. Podávejte s čerstvým pečivem a oslavte chvíle plné skvělé chuti.

Suroviny

  • 200g hovězího masa
  • 1 hrst rukoly
  • 1 citron
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Parmezán (na hoblinky)

Postup

  1. Nejprve si maso nakrájej na velmi tenké plátky. Můžeš použít speciální nůž na carpaccio.
  2. Plátky masa polož na talíř, který si předem lehce osol a opepřil.
  3. Rukolu opláchni pod tekoucí vodou a osuš. Poté ji polož na plátky masa.
  4. Citron rozřízni na polovinu a vymačkej šťávu. Tu pokapej přes carpaccio.
  5. Na závěr pokapej extra panenský olivový olej, posypte parmazánem a dochuť solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *