24. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Carpaccio z hovězího masa s rukolou a okouzlete své chuťové buňky. Tento jednoduchý a elegantní pokrm je ideální jako skvělý předkrm nebo lehký oběd. Podávejte s čerstvým pečivem a oslavte chvíle plné skvělé chuti.
Suroviny
- 200g hovězího masa
- 1 hrst rukoly
- 1 citron
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Parmezán (na hoblinky)
Postup
- Nejprve si maso nakrájej na velmi tenké plátky. Můžeš použít speciální nůž na carpaccio.
- Plátky masa polož na talíř, který si předem lehce osol a opepřil.
- Rukolu opláchni pod tekoucí vodou a osuš. Poté ji polož na plátky masa.
- Citron rozřízni na polovinu a vymačkej šťávu. Tu pokapej přes carpaccio.
- Na závěr pokapej extra panenský olivový olej, posypte parmazánem a dochuť solí a pepřem.




