24. 8. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Jehněčí ragú s čerstvými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo jehněčího ⁣ragú s​ čerstvými bylinkami, skvělý recept, který přinese na ⁣váš stůl chuť jara. Tento recept je ideální pro milovníky intenzivních chutí a aromatických⁤ bylinek. Jehněčí maso, pomalu dušené do měkka s čerstvými bylinkami jako jsou rozmarýn, tymián a majoránka, vytváří nezapomenutelnou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte náš​ jednoduchý postup a připravte si lahodné jehněčí‍ ragú, které oslní vaše hosty a stane se oblíbeným kouskem vaší kuchařské sbírky.

Suroviny

  • 500 g jehněčího⁤ masa, nakrájeného na kostky
  • 2⁤ lžíce ​olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, nakrájené ‍na kostky
  • 250 g brambor, nakrájených na kostky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 ‌ml ‍vývaru (hovězího nebo zeleninového)
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička čerstvé petrželky, nasekané
  • Sůl a‍ čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V hlubokém hrnci zahřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidejte jehněčí kostky a⁤ opečte je dozlatova ​z každé strany. Vyjměte maso a odložte stranou.
  2. Do ‍hrnce‍ přidejte nakrájenou‌ cibuli a česnek. ‍Smažte, dokud‍ cibule nezměkne a nezačne‌ se zlatit.
  3. Přidejte mrkev ‌a brambory a smažte dalších několik minut.
  4. Vraťte maso do hrnce, přidejte rajčatový protlak, rozmarýn, tymián a mírně osolte a opepřete. Vše ​promíchejte.
  5. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a⁤ nechte pomalu dusit pod pokličkou asi 1 hodinu, dokud maso není měkké⁢ a zelenina uvařená.
  6. Těsně před podáváním přidejte nasekanou petrželku a promíchejte. Případně dochuťte solí⁣ a pepřem.
  7. Podávejte s čerstvým ​chlebem nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *