25. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Masový guláš s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Masový guláš s cizrnou je chutná a sýtá pochoutka plná lahodných koření a chutí. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky gulášů a originálních kombinací ingrediencí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a nechte se okouzlit jeho bohatou a aromatickou chuťí!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce papriky
  • sůl, pepř, kmín, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a za občasného míchání restujeme dozlatova.
  3. Přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou.
  4. Podle potřeby dosolíme, opepříme a přidáme kmín a majoránku.
  5. Na mírném ohni dusíme, dokud maso není měkké.
  6. Poté přidáme sceděnou cizrnu a rajčatový protlak.
  7. Vše promícháme a necháme provařit alespoň 10 minut.
  8. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *