25. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Masový guláš s cizrnou je chutná a sýtá pochoutka plná lahodných koření a chutí. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky gulášů a originálních kombinací ingrediencí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a nechte se okouzlit jeho bohatou a aromatickou chuťí!
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce papriky
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a za občasného míchání restujeme dozlatova.
- Přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou.
- Podle potřeby dosolíme, opepříme a přidáme kmín a majoránku.
- Na mírném ohni dusíme, dokud maso není měkké.
- Poté přidáme sceděnou cizrnu a rajčatový protlak.
- Vše promícháme a necháme provařit alespoň 10 minut.
- Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.




