25. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská fazolová polévka s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Svěží a chutná fazolová polévka s těstovinami – tradiční italský recept plný lahodných ingrediencí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý pokrm plný vlákniny a bílkovin, který vás zahřeje v chladných dnech. Navíc je rychlý a snadný k přípravě. Zkuste tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 400g fazolí (můžete použít konzervované nebo vařené)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g krátkých těstovin
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, stroužky česneku a na kolečka nakrájené mrkve.
  2. Přidejte fazole a těstoviny a zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte i oregano a tymián a nechte vařit asi 10-15 minut, dokud těstoviny nezměknou.
  3. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Hotovou polévku ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *