25. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Svěží a chutná fazolová polévka s těstovinami – tradiční italský recept plný lahodných ingrediencí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý pokrm plný vlákniny a bílkovin, který vás zahřeje v chladných dnech. Navíc je rychlý a snadný k přípravě. Zkuste tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 400g fazolí (můžete použít konzervované nebo vařené)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g krátkých těstovin
- 800ml zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, stroužky česneku a na kolečka nakrájené mrkve.
- Přidejte fazole a těstoviny a zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte i oregano a tymián a nechte vařit asi 10-15 minut, dokud těstoviny nezměknou.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Hotovou polévku ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte teplou.




