28. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Hrníčková restaurační kuřecí kari je jednoduchý a chutný recept, který si zamilují všichni milovníci exotické kuchyně. Připravte si ho doma a nechte se okouzlit kombinací koření a dochucovadel, která udělají z tohoto jídla skutečnou lahůdku. S tímto receptem si přenesete kousíček restaurační atmosféry a exotických vůní přímo do vaší kuchyně. Nechte se inspirovat a připravte si toto skvělé jídlo už dnes!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 2 lžíce kari koření
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme kari koření a kurkumu a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme kuřecí vývar a kokosové mléko a necháme provařit asi 15 minut.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.




