28. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská bruschetta se švestkovým pestem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na Italskou bruschettu se švestkovým pestem, který skvěle kombinuje křupavou bagetu s aromatickým pestem ze švestek. Perfektní volba pro rychlou a chutnou večeři plnou italských chutí. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny

  • 4 plátky italského chleba
  • 8 švestek
  • 50 g piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvá bazalka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Švestky rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na menší kousky.
  2. Na pánvi orestujeme piniové oříšky a prolisujeme česnek.
  3. V mixéru smícháme švestky, piniové oříšky, česnek, olivový olej a nasekanou bazalku.
  4. Připravený pesto dochutíme solí a pepřem.
  5. Plátky chleba opečeme na pánvi nebo v troubě.
  6. Nalijeme švestkové pesto na opečený chléb a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *