1. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Rajmah Masala s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Rajmah Masala s rýží je tradiční indické jídlo, které vám okamžitě zahřeje tělo i duši. Tato pikantní omáčka s fazolemi rajma a korením Masala se perfektně hodí k lahodně připravené rýži. Připravte si toto chutné vegetariánské jídlo doma a okusíte kus indické kuchyně. S tímto receptem určitě zazáříte na večeři s rodinou nebo přáteli.

Suroviny:

  • 1 hrnek rajmah fazolek (červené fazole)
  • 2 cibule
  • 3 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého křenového semínka
  • 1 lžička garam masala koření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Uvařte rajmah fazolek v osolené vodě, dokud nezměknou.
  2. Během vaření fazolí nakrájejte cibuli, rajčata, česnek a papriku na malé kousky.
  3. Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte kmín, kurkumu, koriandr, křenové semínko a garam masala.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu a smažte ji do měkka.
  5. Poté přidejte uvařené fazole a vařte vše spolu ještě asi 10 minut.
  6. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody.
  7. Podávejte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *