1. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Rajmah Masala s rýží je tradiční indické jídlo, které vám okamžitě zahřeje tělo i duši. Tato pikantní omáčka s fazolemi rajma a korením Masala se perfektně hodí k lahodně připravené rýži. Připravte si toto chutné vegetariánské jídlo doma a okusíte kus indické kuchyně. S tímto receptem určitě zazáříte na večeři s rodinou nebo přáteli.
Suroviny:
- 1 hrnek rajmah fazolek (červené fazole)
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého křenového semínka
- 1 lžička garam masala koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Uvařte rajmah fazolek v osolené vodě, dokud nezměknou.
- Během vaření fazolí nakrájejte cibuli, rajčata, česnek a papriku na malé kousky.
- Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte kmín, kurkumu, koriandr, křenové semínko a garam masala.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a smažte ji do měkka.
- Poté přidejte uvařené fazole a vařte vše spolu ještě asi 10 minut.
- Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody.
- Podávejte s vařenou rýží.




