1. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Indická krevetová kari s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Indická krevetová kari s rýží je lahodné exotické jídlo plné exotických koření a chutí. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak připravit perfektní krevetové kari s jemnou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a okořeňte svůj jídelníček tradičními indickými přísadami.

Suroviny:

  • 400g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • vařená rýže na podávání

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nasekanou cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte na kolečka nakrájenou papriku a krevety a restujte 5 minut.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte provařit asi 10 minut.
  5. Smažte rýži až do zlatova.
  6. Kari podávejte s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *