1. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Indická krevetová kari s rýží je lahodné exotické jídlo plné exotických koření a chutí. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak připravit perfektní krevetové kari s jemnou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a okořeňte svůj jídelníček tradičními indickými přísadami.
Suroviny:
- 400g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- sůl, pepř
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nasekanou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte na kolečka nakrájenou papriku a krevety a restujte 5 minut.
- Přidejte kari koření, kurkumu, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte provařit asi 10 minut.
- Smažte rýži až do zlatova.
- Kari podávejte s rýží.




