2. 9. 2025
Autor: Martin Roubec
Masala z černého čaje
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo „Masala z černého čaje“ – tradiční a osvěžující indický nápoj, který zahřeje vaše tělo i duši. Tento aromatický čaj kombinuje bohaté chutě černého čaje s harmonií exotických koření jako je skořice, kardamom a hřebíček. Naučte se, jak snadno připravit tento lahodný a zdraví prospěšný čaj doma a dopřejte si chvilku klidu s naším jednoduchým receptem. Ideální pro zahřátí v chladných dnech!

Suroviny

  • 2 lžičky černého čaje (nejlépe Assam)
  • 500 ml vody
  • 200 ml mléka
  • 2 lžičky cukru nebo jiného sladidla (podle chuti)
  • 1 kousek skořicové tyčinky
  • 3 hřebíčky
  • 3 celá kardamomová zrna, mírně rozdrcená
  • 1 malý kousek čerstvého zázvoru, nakrájeného na tenké plátky
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku (volitelné)
  • 1 lžička černého pepře (volitelné)

Postup

  1. V hrnci přiveďte vodu k varu.
  2. Přidejte skořici, hřebíček, kardamom, zázvor, muškátový oříšek a černý pepř.
  3. Nechejte směs vařit na mírném ohni asi 5 minut, aby se uvolnily aroma koření.
  4. Přidejte černý čaj a vařte další 2 minuty.
  5. Přilijte mléko a cukr a nechejte opět dojít k varu.
  6. Jakmile čaj začne vařit, snižte teplotu a nechte pár minut lehce probublávat.
  7. Čaj sceďte přes jemné sítko do šálků.
  8. Podejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *