3. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou parmazánovou cuketovou polévku s bazalkou, která je perfektním jarním jídlem plným chuti a zdravých surovin. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a zaručeně vás zahřeje i potěší vaše chuťové buňky. Podávejte s čerstvým pečivem nebo grilovaným toastem.
Suroviny
- 2 středně velké cukety
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g parmazánu
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené cukety a dusíme, dokud nezměknou.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit asi 15 minut.
- Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- Na závěr posypeme nasekanou bazalkou a můžeme podávat.




