5. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Špagety carbonara s vajíčkem a pancettou jsou jedním z nejoblíbenějších italských těstovinových pokrmů. Tato lahodná a jednoduchá receptura spojuje křehké pancetto s krémovou omáčkou z vajíček, sýra a čerstvého pepře. Užijte si autentickou chuť Itálie v pohodlí vaší domácnosti s tímto receptem na špagety carbonara.
Suroviny
- 250 g špaget
- 100 g pancetty
- 2 vajíčka
- 50 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- soľ
- čierny korenie
- olivový olej
Postup
- Špagety uvaríme al dente podľa návodu na obale.
- V pánvi na rozpálenej panvici osmažíme na olivovom oleji nakrájanú pancettu a pretlačený cesnak. Orestujeme dozlatista.
- V miske zmiešame vajíčka s nastrúhaným parmazánom. Pridáme trochu soli a korenia.
- Zohrejeme špagety a zmiešame ich so zmesou vajec a parmazánu. Pridáme osmaženú pancettu a cesnak.
- Dobre premiešame a podávame ešte horúce s ďalším korením a strúhaným parmazánom na posypanie.




