7. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské špagety carbonara! Jednoduchá, ale bohatá omáčka z vajec, sýra, slaniny a čerstvého pepře skvěle ladí s delikátními nudlemi. Buďte jako skutečný Ital a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 250g špaget
- 100g pancetty
- 2 stroužky česneku
- 3 žloutky
- 50g strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi opečeme pancettu nakrájenou na drobné kousky do zlatova.
- Přidáme nastrouhaný česnek a necháme chvíli restovat.
- V hrnci uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu.
- V misce smícháme žloutky s parmazánem a dochutíme solí a pepřem.
- Uvařené špagety scedíme a přidáme k pancettě se česnekem.
- Zahneme z plamene a promícháme s žloutkovou směsí, dokud nevznikne krémová omáčka.
- Po dochucení solí a pepřem můžeme podávat posypané parmazánem.




