8. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční italské jídlo? Vyzkoušejte naše skvělé recepty na ragu bolognese, pasta carbonara a tiramisu! S těmito lahůdkami si doma připravíte fantastické italské menu, které si zamilujete. Nečekejte a vyzkoušejte tyto oblíbené recepty ještě dnes!
Suroviny
- 400g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat
- 250g těstovin
- 100g slaniny
- 2 vejce
- 50g parmazánového sýra
- 100g smetany ke šlehání
- 100g cukru
- 200g mascarpone
- 200g ladyfinger piškotů
- espresso káva
Postup
- Na pánvi osmahneme mleté maso spolu s nakrájenou cibulí, česnekem a na kostky nakrájenou slaninou.
- Přidáme rajčata a dusíme do měkkého. Dochutíme solí a pepřem.
- V hrnci uvaříme těstoviny al dente a scedíme je.
- V míse smícháme smetanu se zmíchanými vejci a parmazánem. Přidáme uvařené těstoviny a dobře promícháme.
- Na talíři servírujeme těstoviny s ragu bolognese na vrchu.
- Pro tiramisu smícháme mascarpone s cukrem a rozmícháme dohladka.
- V misce vmáčíme piškoty do espresso kávy a vrstvíme s mascarpone směsí. Opakujeme, dokud nemáme vrstvu tiramisu.
- Necháme v lednici odpočinout alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.




