11. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný rýžový salát s osvěžujícími rajčaty a křupavými okurkami. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý na letní grilování. Naše jednoduchá a chutná kombinace zeleniny a rýže určitě potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 1 šálek vařeného rýže
- 2 rajčata
- 1 okurka
- 1/2 cibule
- 1/4 šálku nasekané petrželky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nakrájejte rajčata, okurku a cibuli na malé kousky.
- V míse smíchejte vařenou rýži s nakrájenými rajčaty, okurkou, cibulí a petrželkou.
- V malé misce smíchejte olivový olej, ocet, sůl a pepř. Tuto směs pak zalijte přes rýžovou směs a důkladně promíchejte.
- Salát nechte v lednici odpočinout minimálně hodinu, aby chutě všechny propojily.
- Podávejte chladivý jako přílohu k masu nebo grilovaným pokrmům.




