13. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na indickou fazolovou placku z uhlíkatých čoček. Tato tradiční indická pokrm je bohatý na bílkoviny a vlákninu a zaručeně vás nadchne svou chutí. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si exotickou pochoutku přímo z domova. Navíc je placka z čoček skvělou alternativou pro vegetariány a vegany. Získejte inspiraci a uvařte si indickou specialitu ještě dnes!
Suroviny
- 1 hrnek uhlíkatých čoček
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 rajče, nasekané
- 1 zelená paprika, nasekaná
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- 3 lžíce oleje
Postup
- Uhlíkaté čočky opláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajče, papriku a koření (koriandr, kmín, kurkumu, sůl, pepř) a dusíme do měkka.
- Na konci přidejte uvařené uhlíkaté čočky a promíchejte dohromady.
- Vytvořte z této směsi placky a osmažte na pánvi z obou stran do zlatova.
- Hotové placky podávejte s plátky limetky a bylinkami na ozdobu.




