14. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s mandlemi a fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Zdravá a chutná variace na tradiční kuřecí korma s mandlemi a fazolemi. Sezamová semínka dodávají jídlu křupavost a lahodnou chuť. Skvělá volba pro rychlý a vydatný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a oslavte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 100g mandlí
  • 400g fazolí
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme kari koření, sůl a pepř podle chuti a promícháme.
  4. Přidáme fazole a necháme vařit asi 10 minut, dokud fazole nezměknou.
  5. Přidáme mandle a necháme probublávat dalších 5 minut.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *