14. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Zdravá a chutná variace na tradiční kuřecí korma s mandlemi a fazolemi. Sezamová semínka dodávají jídlu křupavost a lahodnou chuť. Skvělá volba pro rychlý a vydatný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a oslavte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 100g mandlí
- 400g fazolí
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme kari koření, sůl a pepř podle chuti a promícháme.
- Přidáme fazole a necháme vařit asi 10 minut, dokud fazole nezměknou.
- Přidáme mandle a necháme probublávat dalších 5 minut.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo pečivem.




