14. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Risotto se žampiony a rukolou je lahodná a chutná variace tradičního italského pokrmu. V tomto receptu se spojují plné aroma žampionů s osvěžující chutí rukoly. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept a užijte si lahodnou večeři plnou chuti.
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 600 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmazánu
- rukolou podle chuti
- čerstvý tymián, sůl, pepř a olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme je chvíli restovat.
- Poté přidáme rýži a restujeme až do doby, než se začne lesknout.
- Postupně podléváme vývarem a vínem a vaříme, dokud rýže není měkká a všechna tekutina vsákla.
- Přidáme na drobno nasekaný tymián a nastrouhaný parmazán, promícháme.
- Nakonec dochutíme solí a pepřem podle chuti a servírujeme s nadrobno nakrájenou rukolou.




