14. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a rukolou
zdroj: Recepty 24/7

Risotto se žampiony a rukolou je lahodná a chutná variace tradičního italského pokrmu. V tomto receptu se spojují plné aroma žampionů s osvěžující chutí rukoly. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept a užijte si lahodnou večeři plnou chuti.

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmazánu
  • rukolou podle chuti
  • čerstvý tymián, sůl, pepř a olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme je chvíli restovat.
  3. Poté přidáme rýži a restujeme až do doby, než se začne lesknout.
  4. Postupně podléváme vývarem a vínem a vaříme, dokud rýže není měkká a všechna tekutina vsákla.
  5. Přidáme na drobno nasekaný tymián a nastrouhaný parmazán, promícháme.
  6. Nakonec dochutíme solí a pepřem podle chuti a servírujeme s nadrobno nakrájenou rukolou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *