15. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Klasické italské cannoli s lahodnou ricottou a osvěžující citrónovou náplní. Vyzkoušejte tento recept a připravte si domácí dobrotu plnou tradičních italských chutí. Suroviny:
- 200 g ricotty
- 50 g cukru
- 1 citrón
- 100 g piškótového cukru
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g nasekaných pistácií
- 16 kusů cannoliho těsta
Postup:
- Smíchejte ricottu s cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou.
- Do směsi přidejte nasekané pistácie a nakrájenou čokoládu.
- Vložte náplň do sáčku na zdobení a naplňte jí cannoli těsto.
- Cannoli potřete na koncích čokoládou a obalíme je v piškótovém cukru.
- Podávejte s plátkem citrónu nebo ovocem podle chuti.





