16. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto se šampiňony a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na rizoto se šampiňony a parmazánem, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přiveďte do svého jídelníčku něco nového a lahodného!

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 400g čerstvých šampiňonů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • 50g másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte na plátky nakrájené šampiňony a restujte, dokud nezůstanou šťavnaté.
  3. Přidejte rýži a nechte chvíli opéct, dokud není sklenitá. Postupně zalévejte zeleninovým vývarem, neustále míchejte a přilévejte až do doby, než rýže bude měkká a vývar vsákne.
  4. Přidejte máslo a nastrouhaný parmazán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Servírujte posypané parmazánem a ozdobené čerstvým petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *