16. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Římský špagety Carbonara jsou klasické italské těstoviny připravené s vajíčky, sýrem Pecorino Romano, slaninou a pepřem. Tento jednoduchý recept určitě potěší všechny milovníky italské kuchyně. Podívejte se, jak snadno si připravit tento lahodný pokrm.
Suroviny
- 400g špagety
- 200g pancetty
- 4 stroužky česneku
- 4 žloutky
- 100g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou pancettu do zlatova. Přidejte prolisovaný česnek a restujte 1 minutu.
- V hrnci uvařte špagety do al dente. Sceděte, ale nechte šálek vody z vaření.
- Do pánve s pancettou a česnekem přidejte špagety a promíchejte, aby se vše dobře spojilo.
- V misce smíchejte žloutky s nastrouhaným parmazánem. Přidejte špetku soli a pepře.
- Z pánve sundejte z ohně, a rychle vmíchejte žloutkovou směs. Přilijte trochu vody z vaření špaget a opatrně promíchejte, aby nevznikly hrudky.
- Počkejte, až se omáčka zahřeje a začne lehce hustnout. Nevařte ji, jen zahřejte a zkontrolujte koření.
- Servírujte s čerstvě nasekaným petrželem a parmazánem. Dobrou chuť!




