16. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Římský špagety Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Římský špagety Carbonara jsou klasické italské těstoviny připravené s vajíčky, sýrem Pecorino Romano, slaninou a pepřem. Tento jednoduchý recept určitě potěší všechny milovníky italské kuchyně. Podívejte se, jak snadno si připravit tento lahodný pokrm.

Suroviny

  • 400g špagety
  • 200g pancetty
  • 4 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 100g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou pancettu do zlatova. Přidejte prolisovaný česnek a restujte 1 minutu.
  2. V hrnci uvařte špagety do al dente. Sceděte, ale nechte šálek vody z vaření.
  3. Do pánve s pancettou a česnekem přidejte špagety a promíchejte, aby se vše dobře spojilo.
  4. V misce smíchejte žloutky s nastrouhaným parmazánem. Přidejte špetku soli a pepře.
  5. Z pánve sundejte z ohně, a rychle vmíchejte žloutkovou směs. Přilijte trochu vody z vaření špaget a opatrně promíchejte, aby nevznikly hrudky.
  6. Počkejte, až se omáčka zahřeje a začne lehce hustnout. Nevařte ji, jen zahřejte a zkontrolujte koření.
  7. Servírujte s čerstvě nasekaným petrželem a parmazánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *