18. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se šafránem a hříbkami, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je dokonalou kombinací bohatého a krémového rizota s intenzivní chutí šafránu a lahodnými hříbky. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si toto lahodné jídlo ve své vlastní kuchyni.
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 500ml zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 100g hříbků
- 1 čajová lžička šafránu
- 50g másla
- 50g parmezánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené hříbky.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže nezmění barvu.
- Přilijeme vývar a necháme vařit do změknutí rýže, občas promícháváme.
- V horké vodě rozpustíme šafrán a přidáme ho do rizota.
- Přidáme máslo, nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme podle chuti.
- Po dokončení vaření můžeme podávat posypané nasekanou petrželkou.




