20. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Originální recept na italský klasický ragu bolognese na tagliatelle. Krok za krokem vás provedeme přípravou této lahodné omáčky z mletého masa, rajčat a zeleniny, která se skvěle hodí k italským těstovinám. Nechte se unést vůní a chutí Toskánska přímo v pohodlí vaší kuchyně. Buon appetito!
Suroviny
- 400g mletého masa (hovězí, vepřové, nebo libové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 větší rajčata
- 400g rajčatového pyré
- 1 sklenice červeného vína
- čerstvý nebo sušený oregáno
- čerstvý nebo sušený tymián
- sůl, pepř
- olivový olej
- tagliatelle těstoviny
- parmazán na posypání
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou mrkev.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud masa nezhnědne.
- Přilijeme víno a necháme vyvařit.
- Přidáme rajčata a rajčatové pyré.
- Přidáme oregáno, tymián, sůl a pepř podle chuti.
- Necháme ragu vařit na mírném ohni aspoň 1 hodinu, občas promícháváme.
- V druhém hrnci uvaříme tagliatelle těstoviny dle návodu na obalu.
- Poté těstoviny scedíme a podáváme s ragu bolognese.
- Posypeme najemno nastrouhaným parmazánem.




