20. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata s cuketou je tradiční sicilské jídlo plné lahodných chutí a vůní. Tento recept kombinuje sladkou cuketu s rajčaty, cibulí a kapary, vše smíchané a dušené do měkkosti. Vyzkoušejte tuto lahodnou a osvěžující sicilskou specialitu a dopřejte si skvělý zážitek z italské kuchyně doma.
Suroviny:
- 1 malá cuketa
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 lilek
- 1 paprika
- 3 lžíce olivového oleje
- 50 g zelé olivy
- 50 g kapary
- 2 lžíce octa
- sůl, pepř, cukr
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme nakrájenou cuketu, rajče, lilek a papriku a dusíme do měkka.
- Přidáme kapary a olivy, zalijeme octem a povaříme ještě chvíli.
- Ochutíme solí, pepřem a trochou cukru podle chuti.
- Capponatu je pak chlazená a podávaná jako příloha k masovým pokrmům.




