20. 9. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objevte lahodnou kukuřičnou polévku s kokosem, perfektní kombinaci sladké kukuřice a exotického kokosu, která pohladí vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý recept osvěží vaše obědové menu a přinese kousek tropů přímo na váš stůl. Vyzkoušejte náš krok za krokem průvodce a uvařte si zdravou, voňavou polévku, která je ideální jak pro každodenní stolování, tak pro speciální příležitosti. Navštivte náš blog pro další inspiraci a recepty, které zpestří váš jídelníček.
Suroviny
- 1 plechovka kukuřice
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru, nastrouhaného
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Šťáva z 1 limetky
- Čerstvě nasekaný koriandr pro ozdobu
Postup
- Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek, smažte dozlatova.
- Přidejte kukuřici a osmahněte společně asi 1 minutu.
- Zalijte kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem, přiveďte k varu.
- Polévku osolte, opepřete a povařte na mírném ohni asi 15 minut.
- Polévku rozmixujte ponorným mixérem na hladkou konzistenci. Případně můžete ponechat část kukuřice celou pro hrubší texturu.
- Před podáváním vmíchejte šťávu z limetky a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Na talíři ozdobte polévku čerstvým koriandrem.




