21. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská jehněčí osso buco
zdroj: Recepty 24/7

Italská jehněčí osso buco je tradiční italské jídlo z dušeného jehněčího masa s kostí, zeleninou a bylinkami. Tento lahodný pokrm bude skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Naučte se, jak připravit tento jedinečný recept a okořenit tak svůj jídelníček!

Suroviny

  • 4 kusy jehněčího masem osso buco
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nakrájená na plátky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 sklenice bílého vína
  • 400g krájených rajčat
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte osso buco z každé strany, dokud nebude zlatavé.
  2. Přesuňte maso do hrnce s tlustým dnem a přidejte cibuli, česnek a mrkev. Orestujte asi 5 minut.
  3. Přidejte rajčatový protlak, víno, rajčata, vývar a koření (oregáno, rozmarýn, paprika). Osolte a opepřete podle chuti.
  4. V hrnci nechte jídlo dusit asi 2 až 2,5 hodiny, dokud maso není měkké a šťáva nezhoustne.
  5. Smažte si přílohu podle vlastní chuti a podávejte s osso buco a omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *